Collectie

Stukje Newtonhoek
Stukje Newtonhoek

IMG_1806

Deze omvat rond 40 apparaten en opstellingen verdeeld over de thema’s : magnetisme en elektriciteit, lucht en water, geluid, licht / kleur, en menselijk lichaam. De collectie laat volledige interactiviteit toe door met de handen aan hendels en assen te kunnen draaien, op knoppen te drukken , met de voeten te pompen, en met de mond te blazen. Techniek is kenbaar door zicht op de werking van de apparaten ( tandwiel systemen, snaar aandrijving en bedieningsorganen)

Uitgelicht: drie top stukken.

*Apparaat, dat laat zien hoe potentiële energie omgezet wordt in kinetische energie. Tijdens hoogte verlies van een dynamo wordt een begeleidende Led van elektriciteit voorzien.

*Apparaat dat de wet van Archimedes uitbeeldt. Door druk variaties kan een glazen voorwerp in een met water gevulde hoge glazen buis omhoog en omlaag gestuurd en ook stil gezet worden.

*Apparaat waarmee minimale hoeveelheden van het hemelse gas “waterstof” wordt verkregen. Dit gas ondervindt momenteel veel belangstelling in de autobranche als brandstof voor de aandrijving in auto”s , die daardoor een grotere actieradius krijgen.
Opmerking: De benodigde elektriciteit wordt door de bezoeker zelf opgewekt.